¿Que és la fisioteràpia obstètrica?

 

A CARE trobaràs fisioteràpia obstètrica i molts els pacients desconeixen què és.

És una és l’especialitat de la fisioteràpia que se centra en la prevenció i tractament de les disfuncions musculoesqueléticas que es donen al llarg de la gestació i li ofereix a la dona la possibilitat de ser acompanyada en aquesta època tan especial de la seva vida, a descobrir el seu cos, protegir el seu sòl pèlvic i prevenir i tractar les patologies doloroses típiques de l’embaràs. L’objectiu és el que pugui gaudir i viure més intensament l’embaràs, arribar en les millors condicions físiques al part i que la seva recuperació després de donar a llum sigui millor.

Leer más ...

Fisioteràpia i càncer.

 

 
Tenim coneixements sobre com els tractaments pot ajudar a tractar el càncer, però anem a centrar-nos en com la fisioteràpia i l’activitat física adaptada poden ajudar als malalts de càncer, en qualsevol de les fases de tractament:

El càncer apareix per una combinació de factors que impliquen la càrrega genètica, els hàbits (alimentació, vida activa o sedentària, hàbits tòxics…) i el medi ambient (contaminació, ambient de treball…). Hi haurà elements sobre els quals hi ha poc o nul marge d’actuació (herència genètica, o la contaminació del lloc en què es viu), però des de la prevenció es poden prendre mesures per reduir el risc de sofrir càncer.
Els fisioterapeutes treballen realitzant promoció d’hàbits saludables, per la qual cosa una de les labors és detectar aquests hàbits tòxics o sedentaris i donar pautes i consells per superar-los, tant a nivell individual (els seus pacients, entorn proper…) com en públic (xerrades de difusió). Així es poden donar consells de vida activa i derivar a les persones als professionals que els puguin ajudar a millorar aquests hàbits per fer-los més eficaços per millorar la seva qualitat de vida.
A més, sabem que el sedentarisme també és negatiu. Les persones que fan exercici tenen u 40-50% menys de probabilitats de sofrir càncer de cólon. En el cas de les dones, les que no fan exercici tenen un 71% de sofrir càncer de mama.

Per tant, la vida activa i la pràctica d’exercici no són simples consells saludables. L’exercici realitzat de forma habitual és una potent tractament que actua de forma preventiva contra diversos tipus de càncer.

En el cas del càncer, múltiples professionals de diferents àmbits poden tractar a un mateix subjecte. El treball coordinat dels professionals ajudarà al fet que el tractament sigui més efectiu.

La fisioteràpia és una eina útil en les diferents fases de la malaltia, per la qual cosa ha de conèixer-se el seu potencial i tenir en compte els beneficis.

font i més informació: Cuidate

Leer más ...