És un mitja físic manual, propi de la fisioteràpia esportiva, que tracta a l’esportista per millorar el rendiment i prevenir lesions. Les articulacions, els músculs, els lligaments i els tendons que són sotmesos a fortes tensions biomecàniques ocasionades per la pràctica esportiva. Això predisposa a lesions que poden anar des de la simple contractura fins al dolor crònic.

És una teràpia manual profunda i intensa que es caracteritza per l’aplicació de compressions, friccions, pressions…
en els grups musculars amb major to muscular a causa de la càrrega d’entrenament.

 

 

Els objectius principals del massatge de descàrrega són:

– Prevenció de lesions

– Millorar el rendiment muscular

– Recuperació post entrenament/competició per a les properes sessions de treball

– Preparar la musculatura per a una futura competició

– Reduir la fatiga i els dolors musculars provocats per l’entrenament.

Amb el massatge esportiu reduirem els espasmos, enrampades i el hipertono causat per l’entrenament; augmentarem l’aportació sanguínia i la vascularización dels grups musculars tractats i per tant es produirà una vasodilatació; es produirà doncs una major oxigenación dels teixits; eliminarem miàlgies (dolors musculars), adherències i fibrosis causades per una càrrega elevada d’entrenament.
El massatge pre-competitiu és molt beneficiós i se sol realitzar 48 hores abans de la competició, és un massatge menys profund i més ràpid per activar la musculatura de cara a la competició i relaxant-la sense disminuir massa el to muscular.